Mata dezynfekcyjna STANDARD

 

Maty dezynfekcyjne pozwalają zapobiec wnoszeniu bakterii oraz wirusów do stref produkcyjnych, inwentarskich, magazynowych.


Matę należy umiejscowić przed wejściem w taki sposób, aby zapobiec jej omijaniu przez personel oraz osoby wizytujące obiekt, należy również pamiętać o regularnym napełnianiu płynem dezynfekcyjnym.

Romiary maty dezynfekcyjnej STANDARD:

  • 60 x 50 x 4 cm
  • 100 x 60 x 4 cm
  • 120 x 100 x 4 cm
  • 200 x 120 x 4 cm
  • 100 x 100 x 4 cm

Maty spełniają wszystkie obecne wymogi weterynaryjne.

Budowa Maty:

  • Warstwa górna – wierzchnia wykonana jest z bardzo mocnego syntetycznego materiału o doskonałych właściwościach higroskopijnych dzięki temu roztwór preparatu dezynfekcyjnego przepływa w obie strony. Materiał ten wykorzystywany jest przede wszystkim w produkcji wojskowej. Cechuje się bardzo dużą wytrzymałością na rozrywanie. Warstwa ta spełnia także funkcję wycieraczki dzięki czemu wszelkiego rodzaju patogeny – wirusy, bakterie lub grzyby są skutecznie usuwane z butów, kopyt, racic i kół samochodów i pozostają na jej powierzchni dzięki czemu nie przedostają się do warstwy chłonnej i nie dezaktywują środka dezynfekcyjnego.
  • Warstwa chłonna - wykonana jest z pianki poliuretanowej o bardzo dobrze dobranej gęstości dzięki czemu jest ona chłonna i trwała.
  • Warstwa dolna – spodnia wykonana jest z mocnego materiału wodoodpornego i olejoodpornego co powoduje brak migracji roztworu płynu dezynfekcyjnego na zewnątrz maty.

Mata wyposażona jest w zamek błyskawiczny, który umożliwia swobodne czyszczenie jak i wymianę warstwy chłonnej.

Wszystkie materiały użyte do produkcji maty są najwyżej jakości, a odpowiednio serwisowana mata może służyć przez wiele lat.

Mata występuje w kolorach:

warstwa górna: oliwkowy (wojskowa zieleń), czarny
warstwa dolna: czarna lub stalowo-popielata

Gwarancja Jakości:
Projektowane przez nas maty posiadają opinie" Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Minikowie" dowodzącą ich skuteczności i wytrzymałości. Maty zostały przetestowane podczas Targów Agro-Tech 2017.

 

Instrukcja Obsługi:

  • Maty należy wykładać wewnątrz budynku lub pod zadaszeniem. W przypadku wyłożenia mat na zewnątrz budynku bez zadaszenia podczas deszczu maty należy zabezpieczyć przed deszczem.
  • Minimalny rozmiar maty według rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 9 lutego 2018 to szerokość otworu drzwiowego i długość 1 metr.
  • Maty powinny być wyłożone we wszystkich otworach drzwiowych prowadzących do pomieszczeń w których przebywają zwierzęta lub prowadzi się produkcję opartą o surowce zwierzęce.
  • Maty należy nasączać preparatami dezynfekcyjnymi zgodnie z zaleceniami producentów tych preparatów. (Polecamy VirkonS bądź Virex)
  • W miejscach ułożenia mat dezynfekcyjnych należy zawiesić tablice ostrzegawcze określające zachowanie szczególnych warunków ich użytkowania.
  • W okresie zimowym podczas ujemnych temperatur ( od 0 do - 10 C ) do roztworu preparatu dezynfekcyjnego należy dodawać 10% glikolu lub innego środka zapobiegającego zamarzaniu.
  • Jeżeli temperatura na zewnątrz spadnie poniżej - 10 Celsjusza nasączone maty należy schować do ogrzewanych pomieszczeń tak aby preparat dezynfekcyjny nie zamarzł i nie uszkodził wkładu chłonnego maty

 

Zastosowanie:

  • przetwórstwo spożywcze,
  • stacje kwarantanny zwierząt,
  • pieczarkarnie,
  • szklarnie – uprawy warzyw szklarniowych,
  • obiekty inwentarskie,
  • kurniki,
  • chlewnie,
  • obory,
  • miejsca spędów i skupów zwierząt,
  • targi i wystawy rolnicze,
  • i wiele innych

 

PRODUKT DOSTĘPNY NA ZAMÓWIENIE

Produkty które mogą cię zaintersować zobacz najpopularniejsze produkty
P.H.U. Majster Gostynin,
Wit Jarzyński,
ul. Zamkowa 7,
09-500 Gostynin
Web Design - www.behance.net/Xaarox© Majster - All Rights Reserved
Skontaktuj się z nami:+48 24 235 25 48 kontakt@majstergostynin.pl